STILLADSER

En type stillads til alle opgaver! Hvor svært kan det være?

Hos PHD Stillads A/S har vi kun en type stillads til alle opgaver. Vi har forenklet processen, og derfor benytter vi kun Layher Allround systemstillads, med op til 600kg/m2 og en arbejdsbredde fra 0,73–3,07 meter. Fleksibilitet er nøgleordet når du arbejder sammen med os. Vi kan let løbende tilpasse dit stillads, hvis opgaven udvikler sig eller ændres undervejs. Stilladser kan opdeles i mange forskellige kategorier fra facadestilladser, industristilladser, specialstilladser, hængestilladser, rullestilladser, faldsikring opbygget af stilladser, stillads platforme, stillads trappetårne, murerstilladser, skorstensstilladser og totaloverdækninger lavet i stilladser.

Vi ser desværre alt for mange små håndværksmestre der bliver fristet til, at købe et billigt stillads eller stiger fra webshops. Vi hører ofte at forhandleren ”glemmer” at fortælle, at man ikke selv må opstille et stillads over 3 meter, og at det kræver en faguddannet stilladsmontør. Selv om forhandleren reklamerer med, at stilladset har SP eller TUV godkendelse, og referer til AT bekendtgørelse nr. 727, ændrer det intet på de faktiske forhold. Disse godkendelser betyder kun at stilladset overholder EU standard EN-12811, og forholder sig ikke til den der opstiller stilladset.

Ramme stilladser ”Nej Tak”

Det vigtigste for os er, at vores kunder får den meste optimale og sikre arbejdsplatform til deres opgaver. Derfor vil vi aldrig tilbyde et rammestillads til vores kunder. Vi mener, at rammestilladset ganske enkelt er en uacceptabel løsning når det handler om sikkerhed, arbejdsmiljø og ergonomi til at arbejde i højden.

Udfasning af rammestilladset er blevet drøftet de sidste mange år i vores brancheforening. Vi håber, at arbejdstilsynet snart tager handling og sender det på pension, engang for alle. Vi har dog allerede taget konsekvensen, og derfor vi benytter kun søjlestillads i vores projekter.

Vi tager ingen chance og det bør du heller ikke!

PHD Stillads A/S er med i kampen ”Don’t mix it”

Når du vælger os som samarbejdspartner, kan du altid være sikker på, at vores stilladsmateriel er 100% originalt, og kommer direkte fra verdens største producent Layher i Tyskland. Det betyder, at du ikke blive mødt med myndighedskrav om særlige statiske beregninger, i forbindelse med afvigelser af standardopstillinger. Ved specialopgaver gennemregnes stilladskonstruktionen af vores designteam i London. Ved særlige opgaver, med store lastklasser eller komplekse konstruktioner, bistår Layher os i dokumentationsfasen. Derved er du altid sikker på, at dine håndværkere arbejder på en sikker arbejdsplatform.

Dokumentation er et must

det danske marked. PHD Stillads A/S nøjes ikke med en simpel arbejdspladsvurdering (APV), når vi planlægger vores opgaver. Til alle vores opgaver bliver der udarbejdet et risikovurderingsdokument, som klarlægger eventuelle risici for vores montør i forbindelse med opstillingen af stilladset. Ved større opgaver, hvor der skal bruges kraner til opgaven, udarbejder vi også en løfteplan. Dette for at sikre, at metoderne for vores kranløft er gennemtænkt, og alle mulige risici er afdækket inden vi starter.

Vidste du at? Hvis du blander stilladsmærker sammen skal du dokumentere det statisk!

Vil du vide mere?

Drop os en linje eller ring 81 82 77 77 i dag!

Facadestilladser

Facadestilladser til udførsel af både uden- og indendørs opgaver på bygge- og vedligeholdelsesprojekter.

Industristilladser

Industristilladser til særligt avancerede stilladsløsninger, så som reparations- og vedligeholdelsesarbejde.

Ofte stillende spørgsmål:

Hvem har ansvaret for stilladset?

Det kræver en del faglig indsigt og uddannelse at opstille et stillads korrekt. Derfor er der regler for, hvem der har ansvaret for, hvorledes indretningen og opstillingen er fordelt.

Hvis du skal bestille et stillads, kan du vælge præcist at beskrive det arbejde, der skal udføres fra det, og på det grundlag lade os bestemme stilladsets indretning. Så har vi ansvaret for indretningen. Eller du kan beskrive det nøjagtige stillads, som du vil have det, og så har du ansvaret.

Det er under alle omstændigheder vores ansvar, at stilladset – uanset indretningen – er opstillet korrekt i forhold til stilladstype, fastgørelser, understøttelse os.c.v

Må jeg selv opstille et stillads?

Hvis stilladset er over 3 meter skal det opstilles og godkendes, at en faguddannet stillads montør.
Du kan læse mere op reglerne for opstilling af stilladser her

Hvad er et stillads?

Et stativ af stilladssøjler som rejses op langs en mur el.lign. i forbindelse med opførelse eller reparation af en bygning, og som er forsynet med (flere etager af) vandrette dæk hvorpå bygningshåndværkerne kan gå og stå mens de arbejder.

Hvad er et søjlestillads?

Et enkeltsøjlestillads er som regel et stillads, som består af søjler, længderør, dæk og diagonaler. Når det imødekommer særlige krav til bredde og belastning, kaldes det et enkeltsøjlestillads.

Et enkeltsøjlestillads er mere solidt og væsentlig tungere end et facadestillads, men kan også belastes med op til den dobbelte vægt af et facadestillads. Enkeltsøjlestilladset giver ofte mere plads på stilladet, og der er mulighed for at sætte materialer på stilladset, da det har en større bæreevne.

Hvor højt må man bygge stillads?

Der er ingen regler for hvor højt vi kan bygge et stillads. Højden bliver begrænset af mange forskellige faktorer herunder hvor meget stilladset skal kunne bærer, hvor mange konsoller og hvor mange kræfter der kan optages i forankringerne og ned igennem søjlerne.
Vi har pt. et projekt på ikonisk en bygning i London hvor stilladset er fritstående i 98 meter højde hvilket betyder, at bygningen ikke bærer nogen af de 800 tons tunge stillads.

Hvad hedder stillads på Engelsk?

Et stillads hedder Scaffold på Engelsk. Viste du, at man stadig i England bruger rør og kobling til bygge stilladser med og PHD er blandt få Engelsk der bygger i med systemstillads.

Hvornår skal et stillads forankres?

Som en del af vores stilladsdesign beregnes hvor og hvor mange forankringer der skal bruges til den pågældende stilladsopgave. Stillads fabrikanten har nogen retningsliner for standard forankringsmønstre i forbindelse med de forskellige typer konfigurationer.

Stillads og tordenvejr

Der findes ingen lovgivning omkring sikring af bygninger og stilladser mod lynnedslag. Det er helt frivilligt at sikre (ligesom almindelig brandforsikring), men det er naturligvis en god idé at sikre bygninger mod lynnedslag ved hjælp af lynafledere.

MEN FORLAD ALLIGEVEL STRAKS STILLADSET HVIS TORDENVEJRET ER OVER JER!

Vinder af NASC prisen 2018 - bedste projekt "Big ben"
Vinder af specialist prisen for stillads konstruktioner i England
Finalist 2019 CN prisen
Medlen af stillads sektioen
Medlem af dansk byggeri