MATERIALETÅRN

Når man tilrettelægger arbejdsgangen på stilladset, skal man naturligvis tænke ind hvordan man vil håndtere og opbevare byggematerialer. Derfor er det helt naturligt at installere et materialetårn på stilladset, eller tæt på hovedstilladset. I boligprojekter er det ikke altid, at det er muligt at få materialetårnet tæt nok på hovedstilladset. I disse tilfælde opbygger vi materialetårnet ved vejen, så det er let at løfte materialerne op fra lastbilen, og herefter transportere materialerne hen over den tilsluttede frithængende stilladsbro, mellem materialetårn og stillads.

Materialetårnet kan også med fordel kombineres med et trappetårn således, at der bygges en udvendig trappe op, som er tilsluttet til materialetårnet. Det gør sig gældende, hvis der er behov for person- og/eller godselevator.

Et materialetårn kan også have flere niveauer, så man har mulighed for at arbejde med materialer på flere niveauer samtidig. Vi anbefaler en minimum dimension på 2,57 x 2,57 meter således, at man kan have en palle stående, og stadig udføre arbejde på platformen. Platformen kan udbygges i alle retninger, og der er ingen begrænsning for platformens størrelse.    

Denne type stillads har typisk en lastklasse på 450–600kg/m2. Men med Layher Allround har vi bygget materialetårne på 20 x 20 meter i 16 meters højde, med lastklasse på 4.000kg/m2.

Vi udarbejder naturligvis altid statisk beregning for at kunne dokumentere lasteevnen, i forhold til underlag og omgivelser.

Vil du vide mere?

Drop os en linje eller ring 81 82 77 77 i dag!

Matrialeplatform til tunglast med eller uden krydsfiner hvis der skal køres med palleløfter

Materialeplatform

En nem og enkelt måde at få tung bygningsmaterialer ind i bygning og trappe kan tilbygges på stilladset

Materialeplatform med trappe

Vinder af NASC prisen 2018 - bedste projekt "Big ben"
Vinder af specialist prisen for stillads konstruktioner i England
Finalist 2019 CN prisen
Medlen af stillads sektioen
Medlem af dansk byggeri